Kledingkast 180 breed

Ben je op zoek naar een ruime, veelzijdige opbergoplossing voor je kleding? Dan is een kledingkast van 180 cm breed wellicht de ideale keuze voor jou.

Waarom kiezen voor een kledingkast van 180 breed?

Of je nu in een klein appartement woont of gewoon op zoek bent naar meer opbergruimte, een kledingkast van 180 breed biedt tal van voordelen.

 • Ruimtebesparing
  Met een breedte van 180 cm biedt deze kledingkast voldoende ruimte voor al je kleding en accessoires, zonder te veel vloeroppervlak in beslag te nemen.
 • Veelzijdigheid
  Dankzij diverse indelingsopties en stijlen kun je een kledingkast van 180 breed aanpassen aan jouw specifieke behoeften en smaak.

Verschillende soorten kledingkasten van 180 breed

Er zijn verschillende soorten kledingkasten beschikbaar in deze breedte, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Schuifdeurkasten zijn ideaal voor kleinere ruimtes omdat ze geen extra ruimte nodig hebben voor de draaicirkel van de deuren.

Als je wel voldoende ruimte hebt, kun je overwegen om een inloopkast te creëren met een breedte van 180 cm voor een luxe opbergervaring. Daarentegen zijn draaideurkasten een klassieke keuze en bieden ze gemakkelijke toegang tot je kleding dankzij de volledig openende deuren.

Materialen en afwerkingen van onze kledingkasten

De keuze van het materiaal en de afwerking van je kledingkast hebben een grote invloed op de duurzaamheid en uitstraling. Een houten kledingkast biedt een warme en natuurlijke uitstraling, perfect voor een klassieke of landelijke stijl. Metaal is daarentegen een modern materiaal dat goed past bij een industriële of minimalistische inrichting.

Kunststof kledingkasten zijn lichtgewicht en gemakkelijk te reinigen, ideaal voor kinderkamers of moderne interieurs. Voor ieder wat wils dus!

Tips voor het kiezen van een kledingkast van 180 breed

Dit zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor een kledingkast.

 1. Meet de beschikbare ruimte in de kamer zorgvuldig op voordat je een kast koopt. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om de kast te openen en te sluiten zonder obstakels.
 2. Denk na over wat je precies in de kast wilt opbergen. Heb je veel hangruimte nodig voor jurken en jassen, of heb je meer planken en lades nodig voor opgevouwen kleding en accessoires?
 3. Kies een kledingkast die past bij de stijl van de rest van je interieur. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar in onze meubeloutlet, zoals modern, klassiek, industrieel of landelijk.
 4. Beslis of je schuifdeuren, draaideuren of een combinatie van beide wilt. Schuifdeuren besparen ruimte, terwijl draaideuren gemakkelijker toegang bieden tot de inhoud van de kast.
 5. Overweeg extra functies zoals verlichting, spiegels, laden met zachte sluiting en kledingstangen met hoogteverstelling.

Door deze tips te volgen, kun je een weloverwogen beslissing nemen en de perfecte kledingkast van 180 cm breed vinden die past bij jouw behoeften en stijl. Kom langs in onze winkel, we helpen je graag bij de keuze voor een kledingkast.